Teslan kotilatauslaite

T

Aiemmassa postauksessa kerroinkin, että asennutan autolle kotilatauslaitteen. Latauslaitteeksi valitsin Teslan oman Wall Connector -laitteen, jota saa 2,5 ja 7,5 metrin kaapelilla hintaan 530 €. Hinta on erittäin kilpailukykyinen verrattuna muiden valmistajien vastaaviin. Laite on type-2 standardin mukainen, joten sillä voi ladata myös muita standardin mukaisia sähköautoja. Tällä hetkellä laitetta myydään kuitenkin vain Teslan omistajille, mikä selittää osaltaan edullista hintaa.

Model X ja kotilatauslaite

Laitteessa voidaan määritellä latausteho tarpeen ja tarjonnan mukaan, rajoittaen sitä tarvittaessa. Taloyhtiömme kanssa sovimme, että tehoksi valitaan vielä varsin mukava 3x16A, jolloin autoon siirtyy reilut 11 kWh tunnissa. Se vastaa noin 54 kilometriä tuntia kohden. 75D:n akku latautuu siis täyteen reilussa 7 tunnissa, huomioiden latauksen hidastuminen loppua kohden. Ei paha, kun auto seisoo töpselissä kuitenkin joka yö! Parhaimmillaan laitteesta saa 3x32A -asetuksella ulos 22 kW joka tarjoaa yli 100 km ajomatkaa tunnissa. Nykyiset Teslat ottavat type-2 liittimestä kuitenkin maksimissaan ”vain” 16,5 kW, joka vastaa keskimäärin 80 km/h latausta.

Lataamisessa kannattaa huomioida se, että akkua suositellaan pidettävän 10-90% välillä, mikäli ei ole tiedossa pitkää matkaa. Tämä säästänee akkua huomattavasti enemmän, kuin jatkuva täyteen lataaminen. Akun kesto on varmasti asia, joka arveluttaa monia. Tilastojen mukaan Teslan akku kestää lataussyklejä erinomaisesti, eikä yli 200 000 km käytönkään jälkeen maksimikapasiteetista ole kadonnut kuin alle 10 %. Voi melkeinpä jopa sanoa, että akku kestää autoa pidempään, mikä on hieman yllättävää. Kirjoitan tästä aiheesta myöhemmin tarkemmin.

Jätä kommentti

Kuka?

Blogin kirjoittaja on 40 lähestyvä PK-seudulla asuva mies, joka innostuu uudesta teknologiasta ja kaikesta mikä lentää.

Viimeisimmät artikkelit

Kategoriat