Ensimmäinen vika

E

Teslan huolto päivitti pyynnöstäni auton järjestelmissä ja applikaatiossa näkyvään autoon kesäksi vaihdetut Arachnid-vanteet. Samalla autoon lähetettiin ”jonon ohi” uusin 2018.16 -ohjelmistopäivitys, joka sisältää suuria parannuksia autopilot-järjestelmään.

Päivityksen jälkeen auton oikean takaoven kahva päätti mennä mykäksi, eikä tule enää ulos ovia avatessa. Oven avaus toimii kuitenkin normaalisti sisäkahvasta. Kahvaongelmat olivat valitettavan yleisiä ensimmäisen sukupolven autoissa, mutta myöhemmissä versioissa ei niitä ole merkittävästi esiintynyt. Ongelma johtui kahvalle menevän johdon nirhautumisesta kahvan liikkuessa. Ongelma korjattiin vaihtamalla johdon tulosuuntaa.

Laitoin Teslan huoltoon viestiä sunnuntai-iltana. Maanantaiaamuna sähköpostissani odottikin huollon kuittaus ongelmasta. Hetkeä myöhemmin huollosta otettiin yhteyttä ja kerrottiin, että mekaanikko katsoo etänä, mikäli ongelma johtuu kahvan ohjelmistosta(!) tai muusta verkon yli korjattavasta asiasta. Diagnoosi johti kuitenkin epäilyyn, että kahvalle menevä johdotus on mahdollisesti poikki. Tarvittavat varaosat laitettiin tilaukseen ja auto odottaa huollon kutsua.

Mainitsemani ohjelmistopäivitys paransi autopilot-järjestelmää hämmästyttävän paljon. Autopilot ajaa nyt erittäin pehmeästi, eikä pienintäkään epäröintiä kaistalla ole havaittavissa. Kyyti tuntuu jopa pehmeämmältä, kuin ihmisen ajamana. Olin kuullut päivityksen olevan hyvä, mutta parannus oli suurempi mitä osasin odottaa. Huikeaa, miten auto paranee päivitysten myötä.

Kuka?

Blogin kirjoittaja on 40 lähestyvä PK-seudulla asuva mies, joka innostuu uudesta teknologiasta ja kaikesta mikä lentää.

Viimeisimmät artikkelit

Kategoriat