Teslan ostajan opas

T

Useampikin henkilö on lähestynyt viestillä, kysyen vinkkejä Teslan hankintaan. Aihehan on loistava, joten pyrin tässä kirjoituksessa avaamaan ostamiseen liittyviä yksityiskohtia. Mikäli jokin osa-alue puuttuu tai huomaat asiavirheitä, laita rohkeasti viestiä.

Koeajo

Teslan koeajoon on käytännössä kaksi vaihtoehtoa. Koeajot järjestyvät Vantaan Tesla Storessa tai Teslan kiertueilla, joissa autoja esitellään pitkin Suomea. Tesla vaatii koeajajalta 21-vuoden iän ja voimassaolevan ajokortin. Vanhemman henkilön seurassa onnistuu koeajo myös nuoremmalta.

Koeajon voi sopia soittamalla numeroon +358 9 4245 1773 tai https://www.tesla.com/fi_FI/contact -osoitteesta löytyvällä lomakkeella. Kiertueet ja niille ilmoittautumisen löydät osoitteesta https://www.tesla.com/fi_FI/events. Myös Vantaan Tesla Storeen voi piipahtaa katsomaan, josko koeajo järjestyisi paikan päällä – samalla voi juoda kupposen kahvia ja keskustella erittäin ammattitaitoisten tuotespesialistien kanssa.

Tilaaminen

Tesla on siitä erikoinen valmistaja, että se myy autonsa suoraan verkossa, eikä perinteisiä kivijalkamyymälöitä ole. Tilauksen voi tehdä suoraan osoitteeessa https://www.tesla.com/fi_FI, mutta mikäli kaipaa apua, voi sen tehdä myös Vantaan Tesla Storessa myyjien opastamana.

Tilausvaiheessa tarvitaan luottokorttia, jolla maksetaan 4000 € tilausvahvistus. Kun tilaus on lähetetty, on vielä viikko aikaa muokata auton varusteita, ennen kuin auto lukitaan tuotantolinjalle. Tämä tapahtuu tilausvaiheessa luotavalta Tesla-tililtä, jossa pääset jatkossa seuraamaan auton etenemistä kohti Vantaata. Lisää tilistä tästä artikkelissa.

Mikäli sinulla on antaa vaihdossa vanha auto, voi Tesla etsiä sille verkostostaan ostajan. Tesla ei siis ota vaihtoautoja. Käytännössä kannattavin tapa on myydä auto itse, uutta autoa odottaessa. Huomioitavaa on myös se, että Tesla ei anna alennusta – tinkaaminen ei siis onnistu.

Teslan tilaamisessa on seuraavat vaihtoehdot:

Suunnittele omasi
Voit räätälöidä oman Model S tai X -mallin Teslan verkkosivustolla Design Studiossa. Räätälöidessä valitset auton värin, vanteet, katon, sisustan, akuston koon ja erilaiset lisävarustepaketit. Auto rakennetaan vasta tilauksen jälkeen. Toimitusaika räätälöidyllä autolla on tätä kirjoittaessa 3-4 kuukautta.

Uusi auto
Otsikosta huolimatta, uusi auto tarkoittaa jo rakennettua autoa, joka on ollut Teslan esittelyautona Tesla Storessa (käytännössä ajamaton), tai esimerkiksi huollon sijaisautona kohtuullisen vähin kilometrein.  Näiden autojen toimitusaika varsin ripeä, ollen noin muutama viikko.

Käytetyt autot
Toisinaan Tesla myy myös edellisiltä omistajilta vaihdossa tulleita autoja. Näiden autojen saatavuus on kuitenkin varsin heikkoa, eikä autoja ole esimerkiksi artikkelia kirjoittaessa saatavilla.

Kaikki edellä mainitut tilausvaihtoehdot löydät Teslan verkkosivujen etusivulta, osoitteesta https://www.tesla.com/fi_FI/.

Huom! Kun teet räätälöidyn auton tilauksen oheisen linkin kautta, saat autoosi ilmaiset Super Charging -lataukset: http://ts.la/joonas3311 Mikäli tilaat esittelyautoa, kerro koodistasi joonas3311 Teslan edustajalle. Lisätietoja koodista ja Teslan suositusohjelmasta löydät tästä artikkelista.

Rahoitus

Teslan oston voi suorittaa joko käteisellä tai rahoituksella, jota tarjoaa myös Tesla kumppaninsa Santanderin kautta. Tällä hetkellä Teslan oman rahoituksen korko on 1,9 % 60 kuukauden maksuajalla. Mikäli päädyt ottamaan kyseisen rahoituksen, sovitaan sen yksityiskohdista tilauksen jälkeen Teslan edustajan kanssa. Kuukausierään vaikuttaa luonnollisesti sovittu käsiraha ja jäännöserä. Myös muiden tarjoamat rahoitukset ovat toki mahdollisia.

Odotus

Kuten edellä mainittiin, tilauksen jälkeen on vielä viikon katuma-aika esimerkiksi varusteiden suhteen. Mikäli on varma päätöksestään, voi tilauksen vahvistaa suoraan henkilökohtaiselta Tesla-tililtä. Kyseiseltä tililtä voi myös seurata auton etenemistä eri tuotantovaiheista kuljetukseen – aina Vantaalle asti. Odotusaikana saat myös useammankin yhteydenoton Vantaan Tesla Storen henkilökunnalta, joka pitää tilaajan informoituna kiitettävän hyvin. Lisää tilistä löydät tässä artikkelissa.

Vakuutukset

Autoa odottaessa on hyvä kilpailuttaa vakuutukset. Osa vakuutusyhtiöistä ei suostu vakuuttamaan Tesloja, mutta esimerkiksi OP on osoittautunut erittäin kilpailukykyiseksi vakuutusyhtiöksi Teslojen osalta. Keskittämällä saa myös tuntuvia etuja. Vakuutuksia varten tarvitset auton VIN-numeron, jonka saat Tesla-tililtä 5-6 viikkoa ennen auton tuotantoajankohtaa.

Auton vastaanotto

3-4 pitkän kuukauden jälkeen saat puhelun Vetokujalta. Luovutuksista vastaava henkilö antaa tarkan päivän, jolloin auto on valmiina noudattavaksi. Samalla saat ohjeet auton käsirahan tai loppuerän maksamiseen ennen luovutusta. Luovutuspäivänä auto odottaa Vetokujalla ladattuna ja valmiina ajoon. Nimet papereihin, auton perusteellinen esittely ja eikun baanalle!

Huollot

Teslan takuu ei edellytä auton huoltoa, mutta huoltopaketit ovat toki varsin suositeltavia. Huollot voi ostaa neljälle ensimmäiselle vuodelle joko yksittäin, tai hieman edullisimpina paketteina. Tiedot huoltopaketeista löydät osoitteesta https://www.tesla.com/fi_FI/support/maintenance-plans

Suositusohjelma

Tilauksen jälkeen saat myös oman referal-koodin, jota jakamalla voit lahjoittaa auton tilaajille kulloinkin voimassa olevia etuja. Samalla saat itse palkintoja suositusohjelman mukaisesti. Lisätietoja löydät osoitteesta https://www.tesla.com/fi_FI/support/referral-program.

Kysymyksiä?

Mikäli sinulla on kysyttävää tilaukseen tai Teslaan liittyen, älä epäröi ottaa yhteyttä Vetokujaan – tuotespesialistit ovat sinua varten!

Tesla Store
Vetokuja 1, Vantaa
+358 753 263 955

Kuka?

Blogin kirjoittaja on 40 lähestyvä PK-seudulla asuva mies, joka innostuu uudesta teknologiasta ja kaikesta mikä lentää.

Viimeisimmät artikkelit

Kategoriat