Liian pitkät piuhat

L

Olen kuullut monen sähköautoilijan valittelevan ns. pitkän piuhan ongelmaa, jossa on kyse niinkin arkisesta (ja länsimaisesta) asiasta, kuin latauskaapelin nuhjaantumisesta likaisessa maassa. Varsinkin talvisin ongelma on ikävä.

Esimerkiksi Teslan mukana toimitetaan 7,5 metrin type-2 -kaapeli, joka on useassa tapauksessa tarpeettoman pitkä. Suurin osa kaapelista jää siis kiepille maahan. Tästä viisastuneena pistin tilaukseen lyhyemmän 3 metrin kaapelin, joka on varsinkin perä edellä pysäköidessä juuri oikean mittainen, eikä kaapeli yllä maahan asti. Kaapelilla on kuitenkin sen verran pituutta, että se yltää latausporttiin auton kummaltakin puolelta.

Kyselin kaapelikokemuksia Tesla Clubin -kanssasähköilijöiltä ja heiltä tuli suosituksia evChargekingin myymälle 3x32A -piuhalle, jossa on myös Teslan latausluukun avaukseen tarkoitettu painike.

Piuha on eurooppalaista alkuperää ja varsin jämäkkää tekoa. Suosittelen!

Jätä kommentti

Kuka?

Blogin kirjoittaja on 40 lähestyvä PK-seudulla asuva mies, joka innostuu uudesta teknologiasta ja kaikesta mikä lentää.

Viimeisimmät artikkelit

Kategoriat