Nyssetuli!

N

No nyt se tapahtui – nimittäin auton luovutus! Käryyttelin Kovasella Vetokujalle heti aamusta, hieman etuajassa sovitusta. Tiskillä toivoteltiin heti tervetulleeksi ja tarjottiin kahvia tai muuta juomaa. Hetken päästä luovutuksista vastaava Juho tuli noutamaan ”loungesta” ja siirryimme esittelyalueen seinän takana sijaitsevaan tilaan, missä muutama auto odotti tulevia omistajiaan.

Tarkastus ja esittely

Ensimmäiseksi oli vuorossa auton pintapuolinen tarkastus. Saksalaiseen laatuun tottuneena ja Teslan huhutusta ”robotin käsityön leimasta” kuulleena tutkin auton läpi erittäin tarkasti. Tulos oli ennakko-odotuksia parempi. Listasta ei tullut kummoinen:

  • maalipinnassa yksi noin millin kokoinen ”kupla” lakan alla
  • toisessa takalasissa muutaman millin hankauma
  • sisätilojen kiiltävissä osissa pientä kirkkaassa valossa näkyvää hiusnaarmua
  • kuljettajan oven varoitusvalo ei palanut, kunnes ovea käytettiin kiinni (?!) *

Näiden lisäksi toisen puolen ikkunoita kiertävä kromilista katkennut säätäessä, mistä jo kerrottiinkin ennen luovutusta. Uusi kromilista tulee tämänhetkisen tiedon mukaan parissa viikossa, jolloin se vaihdetaan.

Jos vertaillaan luovutushetken kuntoa aiemmin omistamiini Audeihin, on ero sikäli suuri, sillä Audeista ei löytynyt luovutuksissa pienintäkään huomautettavaa. Kyse ei ole sinänsä merkittävästä asiasta, sillä kromilistaa lukuun ottamatta kaikki em. asiat ovat kuitenkin sellaisia, että vastaavia aiheutuu käytössä jo muutamassa viikossa. Valon hetkellinen toimimattomuus jäi mysteeriksi, mutta sekin kirjattiin ylös ja luvattiin tarkistaa kromilistan vaihdon yhteydessä. En voi kieltää, etteikö nämä pienet asiat aiheuttaisi harmitusta, sillä tämän hintaluokan autolta voi mielestäni odottaa virheettömyyttä.

Pintapuolisen tarkastuksen jälkeen Juho esitteli auton ominaisuuksia ja asetuksia, jotka tapahtuvat ohjaamon suuren kosketusnäytön kautta. Tutkittavaa oli paljon ja uusia asioita tuli vastaan liuta. Lopuksi irroitimme auton latauksesta, laitoimme nimet papereihin ja baanalle! Luovutuksesta jäi hyvä fiilis ja selvä kuva siitä, että kaikki asiat halutaan hoitaa kuntoon ja asiakkaan tyytyväisyys on etusijalla.

Kotiin päästyäni paneuduin autoon yleisen viimeistelyn osalta. Sisätilojen viimeistely on siistiä, mutta ulkoisesti autosta löytyy muutamia hieman kummallisia ratkaisuja. Esimerkiksi ikkunoita kiertävät kromilistat joustavat, eivätkä tunnu olevan jämäkästi kiinni koko pinta-alaltaan. Myös toinen takakahvoista jäi auton lukittautuessa ulos, vilkuttaen merkkivaloa, mutta vetäytyi sisään kaukosäätimestä painettaessa. Pikaisella googlettamisella löysin vastaavia tapauksia, joihin on auttanut auton tietokoneen uudelleenkäynnistys, jota kokeilen mikäli vika toistuu.

Fiilikset?

Kokonaisuudessaan ensipuraisu, reilun 50 kilometrin ajot ja latauskokeilu jätti mukavan, joskin ristiriitaisen fiiliksen. Pienistä ongelmista huolimatta Teslassa on jotain erityistä, jota on vaikea selittää. Palataan viimeistelyn kummallisuuksiin, henkimaailman asioihin ja tuntoihin tarkemmin vielä jatkossa.

Huomenna Tesla Clubin tapaamiseen Löylyyn!

* Oven varoitusvalon mysteeri on selvinnyt! Autoa ihastellessa valon sammuminen toistui ja selvisi, että kyseessä on ominaisuus. Valo sammuu automaattisesti, jos ovi on ollut auki parisenkymmentä minuuttia. Jos oven sulkee ja avaa uudelleen, valo syttyy jälleen.

Jätä kommentti

Kuka?

Blogin kirjoittaja on 40 lähestyvä PK-seudulla asuva mies, joka innostuu uudesta teknologiasta ja kaikesta mikä lentää.

Viimeisimmät artikkelit

Kategoriat