Auton suojapinnoitus

A

Auton maalipinnan suojaamiseen löytyy monenlaista keinoa. Yleisin on perinteinen vahaus, joka tekee pintaan ohuen kalvon, jonka ansiosta lika ei tartu lakkapintaan tiukasti. Vahaus lisää myös maalipinnan kiiltoa. Autopesuloiden valikoimissa on myös hieman järeämpiä käsittelyjä, kuten pidempikestoisia kova- ja hybridipinnoituksia. Kestävin pinnoite on kuitenkin ns. keraaminen.

Keraaminen pinnoite luo myyntimiesten mukaan molekyylisuojakerroksen, joka hylkii vettä ja likaa suojaten samalla maalipintaa haalistavalta UV-säteilyltä. Pinnoitteessa olevat keraamiset nanopartikkelit suojaavat väitteiden mukaan jopa naarmuuntumiselta. Siinä missä perinteinen vahapinta pysyy autossa noin puolisen vuotta, kestää keraaminen kestopinnoite jopa 5-6 vuoden ajan. Pinnoitteisiin saa usein myös takuun ja mikäli autoa joudutaan maalaamaan, korvaa vakuutusyhtiö pinnoitteen uusimisen.

Pinnoitteita tekevä Espoon StarWash listaa keraamisen pinnoitteen ominaisuudet:

  • Pysyvä pinnoite
  • Naarmuuntumissuoja
  • Hydrofobinen erittäin vettä hylkivä pinta
  • Säänkestävä
  • UV-suoja
  • Korkea lämmönkestävyys
  • Antigraffitipinta
  • Kemikaalikestävä
  • Hapettumista ja syöpymistä kestävä
  • Korkea ja syvä kiilto

Itselläni on ollut pinnoitteita useammassakin autossa, jolloin niiden toimivuus on tullut todistetuksi käytännössä. Auto on ollut aina erittäin helppo ylläpitää ja lika lähtee usein pelkällä painepesurilla, tai viimeistään kevyellä käsinpesulla. Konepesussa en ole koskaan autoja käyttänyt, sillä myyntipuheista huolimatta harjojen mekaaninen hankaus ei ole yhtä hellää, kuin käsin pesemällä.

Teslaan päädyin valitsemaan kotimaisen Korrekin Pro Ceramic TFC Cure -pinnoitteen, joka on edistyksellisimmästä päästä keraamisia pinnoitteita. Monista muista pinnotteista poiketen, tällä aineella käsitellään myös auton muovi- ja lasipinnat, jolloin nekin hylkivät vettä ja likaa. Lasipinnan käsittely saa myös aikaan hienon ominaisuuden – yli 70-80 km/h nopeuksissa vesi lentää tuulilasista itsestään, eikä pyyhkijöitä tarvitse käyttää lainkaan!

KORREK PRO CERAMIC TFC CURE on ammattikäyttöön kehitetty huipputason keraaminen elastomeeripinnoite.

 

CURE ja samoin koko CERAMIC TFC sarjamme on vuosien suomalaisen kehitystyön huipennus TFC- eli ohutkalvopinnoiteteknologiassa. CURE pinnoittaa lähes kaikki auton pintamateriaalit ja suojaa ne äärimmäisen kiiltävällä ja kestävällä tavalla. CURE pinnoitteen uskomaton kiilto, hydrofobisuus sekä kulutuksenkesto on markkinoiden ehdotonta huippuluokkaa. Cure korvaa kaikki perinteiset huokoslakkamenetelmät eli ns. sealerit ja quartz-pinnoitteet.

 

Curella voidaan muodostaa myös erittäin paksuja kalvoja käsittelemällä pinta useampaan kertaan, kerrosten tartunnan kuitenkaan heikentymättä. Cure TFC-pinnoitteella voidaan suojata myös auton vanteet.

 

CURE- pinnoitteen kesto keskimääräisellä autoilijalla on jopa yli viisi vuotta.

Auto on menossa huomenna pinnoitukseen. Ennen ja jälkeen -kuvia on luvassa viikonlopuksi.

Jätä kommentti

Kuka?

Blogin kirjoittaja on 40 lähestyvä PK-seudulla asuva mies, joka innostuu uudesta teknologiasta ja kaikesta mikä lentää.

Viimeisimmät artikkelit

Kategoriat