Talvirenkaiden aika

T

Tiet alkavat olla aamuisin jäisiä, joten käytin auton renkaiden vaihdossa Rengasmarketissa. Toimipisteessä oli odottamassa jo aiemmin tilaamani Continental ContiVikingContact 6 -kitkarenkaat ContiSilent™ -versiona. ContiSilent™ tarkoittaa erityisen hiljaista rengasta, joka on saatu aikaan laittamalla renkaan sisäpintaan ääntä vaimentava polyuretaanikerros. Esitteen mukaan rengas on jopa 9 dB vastaavaa normaalia rengasta hiljaisempi. Suuri ero siis!

Renkaat asennettiin Teslan 19″ vanteille, jolloin kesärenkaat jäivät ylimääräisiksi, sillä ensi kesälle on saapumassa Teslan 21″ Arachnid-vanteet renkaineen. Kesärenkaista paljastui myös pieni yllätys – vaikka renkaat olivat Michelinin, myös niissä oli sisällä ääntä vaimentava kerros.

Ensituntuma talvirenkaista on hyvä, niiden kuulostaessa hieman kesärenkaita hiljaisemmilta. Nyt huomio kiinnittyi vaimean rengasmelun sijaan ilmavirran ääniin. Odotin hieman suurempaa eroa, mutta toisaalta ero jää luonnollisesti pieneksi kesärenkaiden oltua samalla tekniikalla varustetut.

Teslan omistajien kannattaa olla tarkkana renkaiden vaihdossa. Onneksi olin kuullut vinkit etukäteen, sillä tälläkin kertaa renkaisiin meinasi mennä väärät paineet ja liian pienet kiristysmomentit. Pienenä miinuksena, paineet laitettiin huolimattomasti ja auto näyttää jokaiselle renkaalle eri lukemaa: 2.9, 3.3, 3.0 ja 3.1. Täytyy käydä itse tasaamassa renkaat 3.0 paineille.

 

Jätä kommentti

Kuka?

Blogin kirjoittaja on 40 lähestyvä PK-seudulla asuva mies, joka innostuu uudesta teknologiasta ja kaikesta mikä lentää.

Viimeisimmät artikkelit

Kategoriat