Dataa autosta

D

Tesla on käytännössä tietokone renkailla. Lähes kaikkia auton toimintoja hallitaan digitaalisesti, auton kerätessä antureillaan tietoa itsestä ja ympäristöstä esimerkiksi autonomisen ajamisen kehitystä varten. Jokainen ajettu kilometri opettaakin muita teillä liikkuvia Tesloja. Uudet Model S, X ja 3 -mallit on varustettu 8 kameralla, 12 ultraäänianturilla ja tutkalla.

Osa auton keräämästä tiedosta on saavutettavissa myös autoon linkitetyn Tesla-tilin tarjoaman rajapinnan kautta. Tiedon tallentamiseen, käsittelyyn ja visualisointiin löytyy jo muutamia maksullisia verkkopalveluja, joista tutustuin TeslaFi ja Tesla Log -palveluihin.

Palvelulle annetaan oikeudet kerätä tietoa tietyin väliajoin, tallentaen se tietokantaan käyttäjälle esitettäväksi. Tietoa tallennetaan esimerkiksi auton sijainnista, kWh-kulutuksista, matkoista, latauksista sekä lämpötiloista auton sisä- ja ulkopuolella. Tiedon tallentamisen lisäksi Tesla Log mahdollistaa myös lokaatioon perustuvat toiminnot, joilla voi luoda käteviä automaatioita auton toimintojen, kuten ilmastoinnin ohjaamiseen.

TeslaFi

Käyttöliittymältään hieman sekava palvelu, joka kerää kuitenkin kattavasti perustietoa esimerkiksi kulujen seuraamiseksi.

$5.00/kk tai $50/vuosi
http://www.teslafi.com

Tesla Log

Käyttöliittymältään hiotumpi palvelu, joka kerää TeslaFI:tä kattavammin tietoa. Palvelussa pääsee tarkastelemaan yksityiskohtaista dataa esimerkiksi kiihdytyksistä ja lataustapahtumista. Palvelu mahdollistaa myös erilaisia automaatioita, esimerkiksi lokaatioon perustuen.

$4.75/kk tai $45/vuosi
http://www.teslalog.com

Palvelut tarjoavat mahdollisuuden luoda Tesla-tilille pääsyn avaavan valtuutusavaimen (token) kauttaan. Tässä piilee pieni tietoturvariski, sillä mikäli palvelun tietoturva on vaarantunut, voi kolmas osapuoli päästä avainta luotaessa käsiksi Tesla-tilin tunnuksiin. Onkin siis suositeltavaa luoda valtuutuksessa käytettävä avain itse – molemmat palvelut tarjoavat ohjeet tähän vaihtoehtoon.

Jätä kommentti

Kuka?

Blogin kirjoittaja on 40 lähestyvä PK-seudulla asuva mies, joka innostuu uudesta teknologiasta ja kaikesta mikä lentää.

Viimeisimmät artikkelit

Kategoriat