Kotilatausta

K

Hyvästi ABC:n pullat ja hitaat kauppareissut – kotilatauslaite on saapunut!

Omistamalleni autohallipaikalle saapui pitkän odotuksen jälkeen Teslan oma Wall Connector, jota Tesla myy auton omistajille varsin kohtuulliseen 530 € hintaan.

Asennus suoritettiin sähköurakoitsijan toimesta, vetäen 5×2,5 mm² asennuskaapeli sähkökaapilta autopaikan seinään. Kaapeli kuljetettiin paikalle pääosin olemassa olevia kiskoja pitkin. Kiskojen ulkopuolella käytettiin paksua alumiiniputkea. Latauslaitteen väliin asennettiin vielä taloyhtiön vaatimuksesta erillinen boksi, jossa sijaitsee johdonsuojakytkimet ja vikavirtasuoja. Lopuksi latauslaite säädettiin antamaan autolle 3x16A (11kWh), joka vastaa periaatteessa noin 54 kilometrin latausta tuntia kohden. Asennus viimeisteltiin sähköyhtiön toimesta lisäämällä taloyhtiön sähkökaappiin erillinen sähkömittari, jolle olin tehnyt muutamaa päivää aiemmin sähkösopimuksen Fortumin kanssa. Näin kulut ohjautuvat suoraan oikeaan osoitteeseen.

Fortum Tarkka

Sähkösopimuksessa päädyin Fortumin Tarkkaan, joka on 100% uusiutuvalla energialla tuotettua pörssisähköä. Pörssisähkö on yleensä edullisimmillaan öisin, jolloin autoakin on tarkoitus ladata. Mikäli haluaa olla tarkan markan sähköautoilija, pystyy sähkön hintaa seuraamaan tarkasti, optimoiden latausta edullisimpiin tunteihin.

Helppoutta

Jo viikon kokemus latauslaitteesta on osoittanut sen loistavuuden. Aamulla hallissa odottaa lämmin auto täydellä akulla. Töpselin irrottaa muutamassa sekunnissa ja matka voi alkaa. Sähköauton arkikäyttö ei voisi olla tätä helpompaa.

Jätä kommentti

Kuka?

Blogin kirjoittaja on 40 lähestyvä PK-seudulla asuva mies, joka innostuu uudesta teknologiasta ja kaikesta mikä lentää.

Viimeisimmät artikkelit

Kategoriat