Mietteitä Model X:stä

M

Sain muutama viikko sitten huollon sijaisautoksi pakasta vedetyn Model X 100D:n. Autoon oli valittu valkoiset keinonahkaistuimet 5-paikan konfiguraatiolla, parannettu autopilot ja premium-paketti, joka tarjoaa mm. sähköisesti aukeavat etuovet. Kokonaisuuden hinta on noin 135 000 €.

Model S:ään tottuneena huomio kiinnittyi ensimmäisenä auton kokoon. X:n suuruuden huomasi nopeasti, sillä varsinkin parkkihalleissa sai olla erityisen tarkkana. Tutkat ja peruutuskamera toimivat hienosti, jonka lisäksi korkealla istuminen auttaa havainnoimaan ympäristöä.  Massiivisesta koostaan huolimatta X liikkuu erittäin ketterästi ja ripeästi. Auton tehot ja huima lähes 1000 nm vääntö saa sen tuntumaan pari kokoa pienemmältä.

Ajossa X käyttäytyi loogisesti, eikä ajotuntuma eronnut kovinkaan paljoa S:stä. Ainoa yllättävä ero oli hieman kovempi sisämelu, joka voi johtua auton sisätilojen suuremmasta tilavuudesta tai rengastuksesta. Ylivoimaisesti mukavin ominaisuus oli sähköiset etu- ja takaovet. Autoon pääsi kahvoihin koskematta, joka oli varsin kätevää auton ollessa yltä päältä kurassa. Pysäköidessä oppi nopeasti jättämään ovet auki, lukiten ne avaimen tripla-napautuksella autolta poistuttaessa.

Perheelliselle tai paljon tavaraa kuljettavalle X olisi erinomainen vaihtoehto, joka tarjoaa samassa paketissaa runsaasti tilaa ja sporttista suorituskykyä.

+ sähköiset ovet
+ suorituskyky
+ tilat
– kookkaus

Jätä kommentti

Kuka?

Blogin kirjoittaja on 40 lähestyvä PK-seudulla asuva mies, joka innostuu uudesta teknologiasta ja kaikesta mikä lentää.

Viimeisimmät artikkelit

Kategoriat