Huoltokustannukset

H

Kiitos lukijallemme Hannulle hyvästä aihevinkistä. Tässä siis juttua Teslan takuusta ja huoltokustannuksista Model S:n osalta.

Koska Tesla eroaa polttomoottoriauton tekniikasta hyvinkin paljon, on tee-se-itse-miehen huoltomahdollisuudet melko rajalliset. Huollot on siis suositeltavaa teettää valtuutetussa toimipisteessä.

Takuu

Tesla myöntää autoilleen varsin laajan takuun. Itse autolla takuuta on 4 vuotta tai 80 000 kilometriä, mutta sähköisellä voimalinjalla komeat 8 vuotta ilman kilometrirajoitusta. Sähköisen voimalinjan takuu kattaa siis akun, moottorit, invertterin ja muut sähköosat.

Valmistajan tarjoamaa 4 vuoden takuuta voi myös jatkaa esimerkiksi Allianzin tarjoamalla paketilla, joko 2 vuodeksi (40 000 km) n. 2000 € hintaan, tai 4 vuodeksi (80 000km) n. 4000 € hintaan. Laajennettu takuu -vakuutus kattaa sähköisten ja mekaanisten osien korjauksen tai vaihdon vioissa, jotka eivät johdu kulumisesta, normaalista ikääntymisestä tai laiminlyönnistä.

Tämä takuu ei siis koske sähköistä voimalinjaa, joka kuuluu myös tämän ajan valmistajan takuuseen.

Lisätietoja Allianzin takuusta:
https://www.tesla.com/fi_FI/support/extended-warranty-insurance

Huolto-ohjelma

Auton ohjekirjasta löytyy suositus 12 kk / 20 tkm tarkastusvälistä, mutta tämä ei ole kuitenkaan takuun ehtona. Periaatteessa Teslaa ei siis tarvitse huoltaa lainkaan takuun säilyttämiseksi.

Mikäli huollot haluaa suorittaa, mikä toki on toivottavaa, on vaihtoehtona ostaa ne yksitellen tai pakettina. Pakettina huoltojen hinta on hieman yksittäin ostettua alhaisempi.

Kuten oheisesta taulukosta ilmenee, on nelivetoisen Model S -mallin huolto keskimäärin 660 € vuodessa.

Lisätietoja Teslan huolto-ohjelmasta:
https://www.tesla.com/fi_FI/support/maintenance-plans

Yksittäiset osat

Tee-se-itse-miehen vaihdettavissa on tuulilasinpyyhkimet ja ilmansuodatin. Hieman taitavampi nikkari vaihtaa YouTube-ohjeilla myös ovenkahvojen mekanismit.

Pyyhkijät ovat hieman harvinaisempaa kokoa, joka nostaa hieman hintaa, mutta parin laadukkaita Boschin pyyhkimiä saa n. 40 €:lla. Tarvikkeena saatavan ilmansuodattimen hinta pyörii 50 € kieppeillä. Varsinkin alkupään autoja vaivanneista ovenkahvojen vioittumisista selviää tee-se-itse-miehenä mikrokytkimen (n. 5 €) tai koko kahvamekanismin (käytetty n. 150 €) vaihdolla.

Tällä hetkellä on varsin vähän tietoa takuun ulkopuolisten huoltojen hinnoista. Mikäli olet huollattanut autoasi, voit kertoa toimenpiteen ja hinnan tämän artikkelin kommenteissa.

Jätä kommentti

Kuka?

Blogin kirjoittaja on 40 lähestyvä PK-seudulla asuva mies, joka innostuu uudesta teknologiasta ja kaikesta mikä lentää.

Viimeisimmät artikkelit

Kategoriat